NEW
  
   

Σπέτσες

el en
+ -

Κάντε κράτηση

Καλωσήρθατε στο Junior Hotel !

Σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας, στην Αργολίδα και την παραλία Ίρια που συνδυάζει τη δροσιά της θάλασσας με τον καθαρό αέρα του βουνού, θα βρείτε το παραλιακό μας ξενοδοχείο, ένα βήμα από το ιστορικό Ναύπλιο !

Σπέτσες

Καλοκαιρινές διακοπές δίπλα στη θάλασσα !

Μία όαση αναμνήσεων δίπλα στο μαγευτικό Ναύπλιο θα σας καταπλήξει με το φυσικό περιβάλλον που συνδυάζει την καταγάλανη και καθαρή θάλασσα των Ιρίων με τη θέα των βουνών που μετρούν πολλές ιστορικές στιγμές !

Σπέτσες

Απολαύστε το άρωμα των λουλουδιών μας !

Οι κήποι μας ανάλογα με την εποχή αναδεικνύουν το συνδυασμό της φύσης με το γαλάζιο της θάλασσας, καθιστώντας το τοπίο μια μοναδική απόλαυση για τους επισκέπτες μας !

Σπέτσες

Η εξυπηρέτησή σας η δική μας Προτεραιότητα !

Εκτός από την εξυπηρέτηση στο ξενοδοχείο μας το Προσωπικό μας θα σας δώσει και επιλογές εκδρομών στην ευρύτερη περιοχή και θα καλύψει όλες σας τις ανάγκες !

Σπέτσες

Απόλαυση με θέα τη θάλασσα !

Η απόλαυση της θαλάσσιας θέας παρέα με πρωινό ή καφέ ή φαγητό είναι ένα από τα δυνατά μας σημεία !

Σπέτσες

Ένα πραγματικά γευστικό όνειρο !

Το πρωινό μας σήμα κατατεθέν με ποιότητα και προσεγμένο ώστε να ξεκινήσετε με θετική ενέργεια τη μέρα σας !

Σπέτσες
Σπέτσες
Σπέτσες
\/

Σπέτσες

Η μετάβαση στις Σπέτσες από το JUNIOR HOTEL μπορεί να γίνει είτε με πλοίο από το Τολό (13 χιλιόμετρα) που κάνει αυτό το δρομολόγιο 1-2 φορές την εβδομάδα και το ταξίδι διαρκεί λιγότερο από 1 ώρα. Άλλος τρόπος είναι με το αυτοκίνητο μέχρι την Κόστα κοντά στο Πόρτο Χέλι (60 χιλιόμετρα - περίπου 1 ώρα) απ' όπου περνάμε στις Σπέτσες σε 10 λεπτά με τα σκάφη που κάνουν συνεχώς το πέρασμα αυτό.

Οι Σπέτσες (καθαρεύουσα Σπέτσαι) είναι ιστορική νήσος κοντά στην Αργολική χερσόνησο, δεξιά της εισόδου του Αργολικού κόλπου, σε απόσταση 1,5 μιλίου από την Ερμιονίδα και 50 μιλίων από τον Πειραιά. Τις Σπετσες απαρτίζουν τρεις ακόμη νησίδες: η Σπετσοπούλα, ο Άγιος Ιωάννης και μικρό Μπούρμπουλο.

Οι Σπέτσες έχουν σχήμα ωοειδές, περίμετρο ακτογραμμής 11 μιλίων, έκταση 22,5 τ.χλμ. με μέγιστο μήκος 4 μίλια και μέγιστο πλάτος 2,5 μίλια. Διασχίζεται από βουνοσειρές με υψηλότερη κορυφή τον Προφήτη Ηλία (291μ.). Τα ακρωτήρια της νήσου είναι: Το Σουρμπούτι (ΒΑ.), το Κάβο - Φανάρι (Α.), ο Μαυρόκαβος (ΝΑ.), το Ζάστανο (Ν.) και το Μπουρμπούθι (ΒΔ.).

Το έδαφος των Σπετσών είναι κυρίως πευκόφυτο, ενώ μεγάλο μέρος του είναι καλλιεργήσιμο. Κύρια προϊόντα που παράγονται είναι ελιές, λάδι, δημητριακά, σταφύλια, αμύγδαλα, σύκα και λίγα κτηνοτροφικά προϊόντα. Το κλίμα είναι δροσερό και υγιεινό και προσφέρεται ως τόπος παραθερισμού. Οι κάτοικοι επιδίδονται κυρίως στη ναυτιλία και την αλιεία.

Πρωτεύουσα είναι η ομώνυμη πόλη της νήσου που αποτελεί Δήμο στον οποίο υπάγονται οι συνοικισμοί: Αγία Παρασκευή, Άγιοι Ανάργυροι, Άγιοι Απόστολοι, Αδοσίδον, Βρέλον, Έλωνας, Ζωγερία, Λιγονέρι, Παραπόλα, Τζήλα, η γυναικεία Μονή Αγίων Πάντων και η νησίδα Σπετσοπούλα ιδιοκτησίας της Οικογένειας Νιάρχου. Ιστορία Στην αρχαιότητα ονομάζονταν "Πιτυόνησος" και "Πιτυούσα".

Το σημερινό όνομά της πήρε από τους ναυτικούς του Μεσαίωνα Καταλανούς, Γενουάτες και Ενετούς. Οι Φράγκοι την αποκαλούσαν "Ιζόλα ντι Σπέσια" ή "Ιζόλα ντι Σπέσια" (=αρωματοφόρος νήσος). Κατ΄ άλλη εκδοχή το όνομα προήλθε από το "Πέτσα" (Πετσιώτες) που φέρεται ως αλβανικός γλωσσικός αναγραμματισμός του αρχαίου ονόματος Πιτυούσα. Στην εποχή της Φραγκοκρατίας οι Σπέτσες περιήλθαν στους Ενετούς (1220-1460) και εξ αυτών στους Τούρκους. Τον 17ο αιώνα ο πληθυσμός της ήταν κυρίως Αλβανοί που πιθανώς είχαν εγκατασταθεί από τον 15ο αιώνα που αυξήθηκε στη συνέχεια με αποίκους από Λακωνία-Τσακωνιά (Τυρό-Λεωνίδιο), Αργολίδα και Ερμιονίδα που ακολούθησαν νεότερες εποικίσεις τον 18ο αιώνα.

Ο αρχικός μεσαιωνικός οικισμός ήταν βορειοδυτικά της σημερινής πόλης, σημερινή θέση "Καστέλι" όπου υπήρχε ακρόπολη επί λόφου (σημερινή θέση ο ναός του Αγίου Βασιλείου). Οι κάτοικοι των Σπετσών έλαβαν μέρος στον Ρωσοτουρκικό πόλεμο (1770) και υπέστησαν μεγάλη καταστροφή από τους Τούρκους. Μετά όμως 5 έτη (1774-1775) αμνηστεύθηκαν από τους Τούρκους. Τότε οι κάτοικοι κατέβηκαν στην παραλία και έκτισαν την σημερινή πόλη. Την φιλοπατρία τους όμως οι Σπετσιώτες την έδειξαν και το 1790 όταν έσπευσαν να βοηθήσουν τον Λάμπρο Κατσώνη που για την πράξη του αυτή υπέστησαν πάλι νέα καταστροφή από τους Τούρκους.

Πηγή: Βικιπαίδεια

All rights reserved www.juniorhotel.gr 2016 | Created by BOOKRES