NEW
  
   

Άργος

el en
+ -

Κάντε κράτηση

Καλωσήρθατε στο Junior Hotel !

Σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας, στην Αργολίδα και την παραλία Ίρια που συνδυάζει τη δροσιά της θάλασσας με τον καθαρό αέρα του βουνού, θα βρείτε το παραλιακό μας ξενοδοχείο, ένα βήμα από το ιστορικό Ναύπλιο !

Άργος

Καλοκαιρινές διακοπές δίπλα στη θάλασσα !

Μία όαση αναμνήσεων δίπλα στο μαγευτικό Ναύπλιο θα σας καταπλήξει με το φυσικό περιβάλλον που συνδυάζει την καταγάλανη και καθαρή θάλασσα των Ιρίων με τη θέα των βουνών που μετρούν πολλές ιστορικές στιγμές !

Άργος

Απολαύστε το άρωμα των λουλουδιών μας !

Οι κήποι μας ανάλογα με την εποχή αναδεικνύουν το συνδυασμό της φύσης με το γαλάζιο της θάλασσας, καθιστώντας το τοπίο μια μοναδική απόλαυση για τους επισκέπτες μας !

Άργος

Η εξυπηρέτησή σας η δική μας Προτεραιότητα !

Εκτός από την εξυπηρέτηση στο ξενοδοχείο μας το Προσωπικό μας θα σας δώσει και επιλογές εκδρομών στην ευρύτερη περιοχή και θα καλύψει όλες σας τις ανάγκες !

Άργος

Απόλαυση με θέα τη θάλασσα !

Η απόλαυση της θαλάσσιας θέας παρέα με πρωινό ή καφέ ή φαγητό είναι ένα από τα δυνατά μας σημεία !

Άργος

Ένα πραγματικά γευστικό όνειρο !

Το πρωινό μας σήμα κατατεθέν με ποιότητα και προσεγμένο ώστε να ξεκινήσετε με θετική ενέργεια τη μέρα σας !

Άργος
Άργος
Άργος
\/

Άργος

Η μετάβαση στο Άργος από το JUNIOR HOTEL γίνεται μέσω Ναυπλίου από το οποίο απέχει 13 χιλιόμετρα. Είναι πολλά τα αξιοθέατα του Άργους, όπως η Ακρόπολη, το Μουσείο, το Μοναστήρι αλλά και το μεγάλο παζάρι το οποίο γίνεται μία φορά την εβδομάδα.

Το Άργος είναι πόλη της Πελοποννήσου, μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ελλάδας. Είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας του Άργους στο νομό Αργολίδας και είναι η μεγαλύτερη πόλη του νομού με πληθυσμό 24.239 κατοίκους (απογραφή 2001). Αποτελεί κέντρο των εμπορικών και βιομηχανικών δραστηριοτήτων του νομού. Στο Δήμο Άργους υπάγονται εκτός του Άργους, τα δημοτικά διαμερίσματα Δαλαμανάρας, Πυργέλας, Λάλουκα, Κουρτακίου, Ήρας, Ινάχου, Κεφαλαρίου και Ελληνικού.

Πρώτος βασιλιάς του Άργους θεωρείται ο Ίναχος, γιος του Ωκεανού και της Τηθύος. Ήλθε στο Άργος από την (Μελαμποδία Αίγυπτο) ως αρχηγός μεγάλης ομάδας φυγάδων, κατόπιν κάποιου εμφυλίου πολέμου. Αποβιβάσθηκε στο Άργος γύρω στο 1876 π.Χ. και αμέσως άρχισε να οικοδομεί την πόλη. Δίδαξε στους υπηκόους του την καλλιέργεια της γης, την κατασκευή ενδυμάτων, την επεξεργασία του υάλου και πολυτίμων λίθων.Η σπουδαιότητα του πολιτισμού του Άργους φαίνεται και από τα έπη του Ομήρου στα οποία όλοι οι Έλληνες αποκαλούνται Αργείοι (ακόμα και η Ωραία Ελένη αποκαλείται Αργεία). Ίσως διότι όλοι οι βασιλικοί οίκοι της Ελλάδος προέρχονται από το Άργος συμπεριλαμβανομένων και των οίκων των Μακεδόνων (εγκυκλοπαίδεια Πάπυρος Larousse, "Άργος").

Επίσης η σπουδαιότητα του Αργειακού πολιτισμού φαίνεται και από τους τραγικούς ποιητές των οποίων πολλές τραγωδίες αναφέρονται στο Άργος. Τα εφάμιλλα της Ιλιάδος χαμένα έπη "Θηβαΐς" και "Επίγονοι", ίσως του Ομήρου, κάνουν μνεία για το κλέος του αρχαίου Άργους. Η Θηβαΐς αρχίζει: "Άργος άειδε, θεά, πολυδίψιον· ένθεν άνακτες κίνησαν..." και εννοεί τον πόλεμο κατά της Θήβας.Από το Άργος κατάγονται δύο από τους μεγαλύτερους ήρωες της μυθολογίας μας, ο Περσεύς και ο Ηρακλής.

Η τραγωδία του Ευριπίδη "Ηρακλής" αρχίζει ως εξής: "Ο Αμφιτρύων είμαι. Αργείος. Γιος του Αλκαίου. Απ' τον Περσέα κρατώ. Τη γυναίκα μου Αλκμήνη την κοιμήθηκε ο Δίας. Είμαι του Ηρακλή πατέρας, όλοι με ξέρουν, και μένω στη Θήβα, εδώ που φύτρωσε των Σπαρτών η σπορά απ' τα δόντια του Δράκου..." (μετάφραση Κ. Τοπούζη).Από τον Αργείο Περσέα κατά μία εκδοχή πήρε το όνομα η Περσία.

Ο μύθος λέει ότι μετά τον φόνο της Μέδουσας ο Περσεύς πήγε στην Αιθιοπία όπου σκότωσε το τέρας Κήτος. Ο βασιλιάς της Αιθιοπίας τού έδωσε για γυναίκα την κόρη του Ανδρομέδα. Εκεί γεννήθηκε ο Πέρσης όπου και παρέμεινε. Ο Περσεύς και η Ανδρομέδα επέστρεψαν στο Άργος. Ο δε Πέρσης βασίλευσε στην περιοχή της Περσέπολης. Από το γιο του Πέρση, Αχαιμένη, προήλθε και ο νεότερος βασιλικός οίκος της Περσίας, αυτός των Αχαιμενιδών. Μάλιστα ο τελευταίος βασιλιάς της Περσίας Ριζά Παχλαβί, καυχάτο ότι ανήκε στη δυναστεία των Αχαιμενιδών.

Πηγή: Βικιπαίδεια

All rights reserved www.juniorhotel.gr 2016 | Created by BOOKRES