NEW
  
   

Αρχαία Τίρυνθα

el en
+ -

Κάντε κράτηση

Καλωσήρθατε στο Junior Hotel !

Σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας, στην Αργολίδα και την παραλία Ίρια που συνδυάζει τη δροσιά της θάλασσας με τον καθαρό αέρα του βουνού, θα βρείτε το παραλιακό μας ξενοδοχείο, ένα βήμα από το ιστορικό Ναύπλιο !

Αρχαία Τίρυνθα

Καλοκαιρινές διακοπές δίπλα στη θάλασσα !

Μία όαση αναμνήσεων δίπλα στο μαγευτικό Ναύπλιο θα σας καταπλήξει με το φυσικό περιβάλλον που συνδυάζει την καταγάλανη και καθαρή θάλασσα των Ιρίων με τη θέα των βουνών που μετρούν πολλές ιστορικές στιγμές !

Αρχαία Τίρυνθα

Απολαύστε το άρωμα των λουλουδιών μας !

Οι κήποι μας ανάλογα με την εποχή αναδεικνύουν το συνδυασμό της φύσης με το γαλάζιο της θάλασσας, καθιστώντας το τοπίο μια μοναδική απόλαυση για τους επισκέπτες μας !

Αρχαία Τίρυνθα

Η εξυπηρέτησή σας η δική μας Προτεραιότητα !

Εκτός από την εξυπηρέτηση στο ξενοδοχείο μας το Προσωπικό μας θα σας δώσει και επιλογές εκδρομών στην ευρύτερη περιοχή και θα καλύψει όλες σας τις ανάγκες !

Αρχαία Τίρυνθα

Απόλαυση με θέα τη θάλασσα !

Η απόλαυση της θαλάσσιας θέας παρέα με πρωινό ή καφέ ή φαγητό είναι ένα από τα δυνατά μας σημεία !

Αρχαία Τίρυνθα

Ένα πραγματικά γευστικό όνειρο !

Το πρωινό μας σήμα κατατεθέν με ποιότητα και προσεγμένο ώστε να ξεκινήσετε με θετική ενέργεια τη μέρα σας !

Αρχαία Τίρυνθα
Αρχαία Τίρυνθα
Αρχαία Τίρυνθα
\/

Αρχαία Τίρυνθα

«Το δε τοίχος, ο δη μόνον των ερειπίων λείπεται Κυκλώπων με εστίν έργον, πεποίηται δε αργών λίθων, μέγεθος έχων έκαστος λίθος ως απ'αυτόν μηδ'αν αρχήν κινηθήναι το μικρότατον υπό ζεύγους ημιόνων»

ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

«Ελλάδος Περιήγηση»

Στο δρόμο που συνδέει το Άργος με το Ναύπλιο, βρίσκεται χτισμένη πάνω σε βραχώδες ύψωμα, η αρχαία ακρόπολη της Τίρυνθας, που ήταν από τις σημαντικότερες μυκηναϊκές πόλεις και συνέδεσε το όνομά της με το μυθικό κύκλο του Ηρακλή.


Η πόλη ιδρύθηκε από τον ομώνυμο ήρωα Τίρυνθα, γιο του Άργου και εγγονό του Δία, που σύμφωνα με τη μυθολογία, έχτισε τα απόρθητα τείχη με τη βοήθεια των Κυκλώπων. Κατοικημένη ήδη από την Πρωτοελλαδική εποχή, γνώρισε μεγάλη ακμή μέχρι και την κάθοδο των Δωριέων, ενώ καταστράφηκε το 460 π.Χ. από τους Αργείους.

Ο επισκέπτης σήμερα θα θαυμάσει τα μυθικά κυκλώπεια τείχη, τις μοναδικές σήραγγες καθώς και το μέγαρο των ανακτόρων με την αίθουσα και τον πρόδρομο που είναι διακοσμημένα με υπέροχες παραστάσεις.

Η χρήση της Μέσης Ακρόπολης, του χώρου βόρεια και χαμηλότερα του ανδήρου του ανακτόρου, δεν είναι βέβαιη λόγω της μικρής έκτασης των ανασκαφών που έγιναν σ΄ αυτόν. Η ύπαρξη ενός κεραμικού κλιβάνου μπορεί να δηλώνει ότι εδώ ήταν συγκεντρωμένοι εργαστηριακοί χώροι, οι οποίοι, όπως και στις Μυκήνες, βρίσκονταν μέσα στην οχύρωση και τελούσαν υπό την άμεση επίβλεψη του άνακτα και της άρχουσας τάξης.

Πηγή: Τουριστικός Οδηγός Νέας Τίρυνθας

All rights reserved www.juniorhotel.gr 2016 | Created by BOOKRES